t

loading...

18. 07. 2018.

Slatko-kisela piletina
















Potrebni sastojci:

4 šolje ulja
1 jaje
750 gr pilećih bataka bez kosti
1 kašičica soli
1 šolja gustina
2 kašike ulja
3 kašike sjeckanog mladog luka
1 čehna bijelog luka
6 ljutih paprilica
½ šolje šećera
¼ kašilice mljevenog đumbira
3 kašike vode
1 kašikica rižinog sirćeta
1/4 šolje soja sosa
2 kašike susamovog ulja
2 kašike kikiriki ulja
2 kašike gustina
¼ šolje vode
Način pripreme:
Ugrijte 4 šolje ulja.
Piletinu izrežite na kockice i pomiješajte sa umućenhim jajetom.
Dodajte so, kašiku šećera i dobro pomiješajte.
Umiješajte 1 šolju gustina malo po malo dok piletina ne bude dobro obložena.
Pažljivo popržite piletinu u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Ostavite da se ocijedi na papiru.
Zagrije 2 kašike ulja i popržite mladi i bijeli luk.
Dodajte čili, šećer, đumbir, vodu, sirće, soja sos, susamovo i kikiriki ulje i pustite da provrije.
Kuhajte nekoliko minuta pa dodajte piletinu i vodu u koju ste razmutili gustin.
Kuhajte dok piletina ne upije dio sosa i servirajte vruće

Izvor.  recepti.blogspot.com


Nema komentara:

Objavi komentar