t

loading...

06. 07. 2018.

Pet promjena na rukama koje govore da nešto nije u redu sa vašim zdravljem


















Tijelo nas kroz određene simptome upozorava na to da nešto nije uredu. Tako nas i naše šake mogu upozoriti na dosta toga. Evo o čemu je riječ:

Crveni dlanovi

Crvenilo dlanova može ukazivati na neke probleme poput problema sa jetrom, cirkulacijom, a nekada i na reumatoidni artritis. Obratite pažnju koliko često su vam dlanovi takvi, te provjerite kod ljekara.

Povećano znojenje dlanova



Može se javiti zbog stresa, ali često se javi i zbog ubrzanog rada štitne žlijezde. Probleme sa štitnom žlijezdom nemojte zanemarivati jer se daju riješiti. Ukoliko ih zapustite stvorit ćete sebi veći problem. Uz zdravu ishranu i pridržavanje propisane terapije ćete riješiti problem.

Trnci

Trnci se mogu javiti zbog anemije, tromboze, ali i dijabetesa, a nekada i zbog ubrzanog rada srca. Ukoliko vam čitava ruka počne trniti, te jedna strana tijela, to može ukazivati na moždani udar.

Suhe ruke

Ovaj problem se javlja kada je napolju hladno. Može se javiti i zbog nedostatka vitamina. Zato pripazite na svoju ishranu. Unosite dovoljno vitamina i minerala. Obratite pažnju i na to kakvi su nokti, da li su krhki, da li imaju bijel tačkice jer to ukazuje na nedostatak željeza.

Promjene na prstima

Ukoliko su prsti promijenili izgled na način da su izduženi i kuglasto završavaju, te imaju plavičastu boju, to može ukazivati na nedostatak kisika u organizmu, ali i srčane probleme.

Izvor:  novo-izdanje24.info

Nema komentara:

Objavi komentar