t

loading...

16. 07. 2018.

Ovo je najbolji recept kako da uklonite bore i zaustavite starenje: Budite konačno zadovoljni sami sobom avatar Portal














Mnogim ljudima na svijetu je želja da nekako zaustave proces starenja, ali pošto to, barem trenutno nije moguće, pokušava se na sve druge načine da se sakriju bore.





Da bi tako nešto bilo moguće, prije svega trebate da poradite na promjenama u svome životnom stilu,a to znači da se okrenete totalno zdravoj hrani, da jedete puno zelenog,, lisnatog povrća, da izbacite šećer iz prehrane, i što je vrlo važno, da pijete mnogo vode. Dakle da bi ste poboljšali svoj izgled, spriječili bore i zaustavili starenje morate da konzumirate što više super hrane, odnosno zdrave hrane.



Mi vam poklanjamo recept pomoću kojeg ćete najbolje zaustaviti proces starenja, a posebnost ovoga recepta je da su svi sastojci u njemu sasvim prirodni.



Za ovaj recept vam je potreban jogurt, maslinovo ulje i jabukovo sirće.

Jogurt je bogat proteinima i mlječnom kiselinom, što je savršena kombinacija za čišćenje lica kao i za detoksikaciju kože. Mlječna kiselina uklanja mrtve kožne ćelije poput pilinga, a pomaže i u hidrataciji kože, kao i smanjivanju bora.



Jabukovo sirće je sa druge strane izvrsno za sprečavanje začepljivanja pora.

Maslinovo ulje opet sadrži antioksidante ni masti koje smanjuju broj slobodnih radikala koji se oslobađaju uslijed opekotina ili iritirane kože.



Recept za ovaj lijek ide na sljedeći način: Potrebno vam je 10 kapi jabukovog sirćeta, 5 kapi maslinovog ulja i jogurt.

Sve sastojke dobro promiješajte i kremu koju dobijete stavite na lice i ostavite da stoji na licu oko 30 minuta. Nakon toga kremu sa lica isperite hladnom vodom. Ovaj tretman treba da koristite najmanje 3 sedmice, a najbolje vrijeme za ovu kremu je sat vremena prije spavanja, kada ste totalno opušteni. Prije nanošenja maske morate dobro očistit lice.

Izvor:  kreacije.info

Nema komentara:

Objavi komentar