Sastojci
2 zrele rajčice
1 svježa paprika
1 dugački krastavac
1 glavica luka srebrenca ili turopoljca
2 zrele rajčice
1 svježa paprika
1 dugački krastavac
1 glavica luka srebrenca ili turopoljca
1 ljuti feferon (nije obavezno)
1 komadić ovčjeg feta sira
1 žlica aceta balsamica
2 žlice maslinova ulja
1 komadić ovčjeg feta sira
1 žlica aceta balsamica
2 žlice maslinova ulja
Priprema
1.
Operite i očistite povrće.
2.
Svo povrće narežite na kockice.
3.
1.
Operite i očistite povrće.
2.
Svo povrće narežite na kockice.
3.
Dobro promiješajte, polijte sa maslinovim uljem i sa malo aceta balsamica.
4.
Odozgo naribajte ovčji feta sir.
5.
U Makedoniji je poslužuju uz prepečeni tost ili kruh, najčešće kao predjelo.
Posluživanje
Odlično je kao međuobrok, služim ovu salatu sa suhim bijelim vinom. Možete izbaciti sastojke koji vam ne pašu, možete dodati malo začinskih trava, majčinu dušicu ili bosiljak, možete dodati crne masline.. itd.
4.
Odozgo naribajte ovčji feta sir.
5.
U Makedoniji je poslužuju uz prepečeni tost ili kruh, najčešće kao predjelo.
Posluživanje
Odlično je kao međuobrok, služim ovu salatu sa suhim bijelim vinom. Možete izbaciti sastojke koji vam ne pašu, možete dodati malo začinskih trava, majčinu dušicu ili bosiljak, možete dodati crne masline.. itd.
Izvor: receptikolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar