t

loading...

24. 07. 2018.

Njen suprug se čudno ponašao. Onda, jednog dana, ona je pronašla ovo srceparajuće pismo!


Njen suprug se čudno ponašao. Onda, jednog dana, ona je pronašla ovo srceparajuće pismo!

Brak je veze, koja, nadamo se, može izdržati gotovo sve. Često se parovi tokom godina suočavaju sa brojnim izazovima, kao što su bolesti, tragedije i finansijski problemi, a stvari postaju sve teže kako starimo.

U tim teškim vremenima, treba više nego ikada stajati rame uz rame, bez obzira šta se događa.

Jedna starija žena po imenu Julia je desetljećima uživala u zdravom braku. U posljednje vrijeme, međutim, primijetila je čudno ponašanje njenog supruga. Pronašla je srceparajuće pismo koje joj je promijenilo život…

pismo

“Draga Julia,

Pišem ti sada, dok spavaš, samo u slučaju da sutra ne budem taj koji će se probuditi kraj tebe.

Sa ovim dvosmjernim putovanjima, ja provodim sve više vremena na drugoj strani, a ko zna? Bojim se da se jednog dana neću vratiti sa putovanja.

Samo u slučaju da sutra ne mogu shvatiti šta se događa sa mnom. Samo u slučaju da sutra nisam u mogućnosti da ti kažem koliko ti se divim i cijenim tvoj integritet, tvoju upornost da budeš uz mene, pokušavajući me usrećiti bez obzira na sve. Kao što si uvijek radila.

 Samo u slučaju da sutra nisam svjestan onoga što radiš. Kada lijepiš bilješke na vrata, kako ja ne bi pobrkao kupaonicu i kuhinju. Kada uspiješ da me nasmiješ, nakon što obujem cipele bez čarapa. Kada pokušavaš održati razgovor, iako se izgubim u svakoj rečenici. Kada mi polako priđeš i šapneš ime jednog unučeta na uho. Kada nježno odgovoriš na moje napade bijesa, kao da se nešto buni protiv ove stvari u meni koja me preuzima.

Za te i mnoge druge stvari. Samo u slučaju da se sutra ne sjećam tvog imena ili mog.

Samo u slučaju da sutra ne mogu reći hvala.

Samo u slučaju da ti ne mogu reći zadnji put, da te VOLIM!

Zauvijek tvoj, T.A.M.R”

Julijin muž je počeo da pati od Alzheimerove bolesti i nije se osjećao dobro već duži period. Napisao je ovu dirljivu poruku kako bi podsjetio svoju suprugu koliko je voli, iako joj to ne može pokazati.

Njegove riječi su podsjetnik da, čak iako je njegov um otišao, njegova ljubav prema ženi će uvijek ostati ista.

Podijelite njegovo pismo sa prijateljima…

Izvor:  kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar