t

loading...

17. 07. 2018.

Hrono ishrana: Sarma i grčka musaka (RECEPTI)















Za sve trenutne i buduće hronere!

HRONO kuvar dr Ane Gifing umnogome olakšava i ulepšava korišćenje programa hrono ishrane, koja čini da budete zdravi, vitki i zadovoljni. U pitanju je prava riznica hrono recepata, raspoređenih u nekoliko celina: doručak, ručak, večera, slatkiši i posno.





Predstavljamo vam dva recepta za pripremu ukusnog ručka:

HRONO moderna sarma

Sastojci:

glavica kupusa srednje veličine
400-500 g mlevenog mesa
2 glavice luka
lovorov list, biber, malo začina, kašika mlevene paprike, čen belog luka
kašika masti
Priprema:

Kašiku masti zagrejati, dodati luk seckan na rebarca i vrlo malo soli (jer je kupus slan). Kad luk postane staklast, dodati mleveno meso, biber i lovorov list i malo začina. Dinstati dok ne ispari sva voda koju je meso pustilo, zatim dodati kašiku mlevene paprike i iseckan čen belog luka.
U drugoj šerpi zagrejati preostalu masnoću, dodati kupus isečen na rezanca.
Dinstati dok ne ispari sva voda i dok kupus ne dobije boju, a samim tim će imati lepši ukus i miris.
Tepsiju podmazati i složiti red kupusa na dno, zatim red fila od mesa i završiti slojem kupusa. Sve staviti u predhodnu zagrejanu rernu da se malo zapeče.
Grcka  musaka

Grčka musaka

Sastojci:

2 patlidžana srednje veličine
250 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
konzerva pelata
so, biber, origano i peršun
Priprema:

Iseckati luk i staviti malo ulja da se dinsta. Za to vreme očistiti patlidžan, iseći na kolutove i posoliti kako bi sva voda iz njega izašla (ovako patlidžan neće biti gorak).
Kada je luk postao staklast, dodati mleveno meso i začine, so biber, peršun i origano. Dok se meso dinststa, na gril tiganju grilovati patlidžan. Patlidžan ređati u vatrostalnu posudu u jednom redu. Preko toga staviti meso. Preko svega sipati 1 konzervu pelata pomešanu sa malo vode. Vrh posuti sa još malo peršuna i origana.
Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 45 min na 220 stepeni.

Izvor:  kutaknet.com
 

 



Nema komentara:

Objavi komentar