t

loading...

10. 06. 2018.

ŠVICARSKE TORTICE: Prhki i ukusni kolači s jabukama















Ukrasite topljenom čokoladom i poslužite sa šlagom.



Sastojci:

1 kg jabuka,
0,5 kg lisnatog tijesta,
100 g miješane marmelade,
3 kašike vode,
1 limun,
pola kašičice cimeta,
1 jaje
Za dekoraciju:

kesica šlaga,
otopljena čokolada
Priprema:

Jabuke ogulite, očistite od sjemenki, izrežite na listiće i pospite sokom od limuna.
Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, a zatim ga izrežite na kvadrate.
Marmeladu pomiješajte s vodom i malo zagrijte, dodajte jabuke i dinstajte sve pet minuta.
Na svaki komad tijesta u sredinu stavite po dvije žlice fila od jabuka, pa savijte kao pismo.
Rubove premažite razmućenim jajetom, poredajte u pobrašnjen lim za pečenje i pecite 20 minuta na 220 °C
Ukrasite topljenom čokoladom i poslužite sa šlagom.


Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar