t

loading...

08. 06. 2018.

Smokvenjak















sastojci za smokvenjak
500g. domaćih suhih smokvi
100g. oljuštenih i samljevenih Badema Dolcela
1 limun ili naranča-sok
100ml. domaće rogačice-rakije ili likera od suhih smokvi
mljeveni cimet po ukusu
grančice komorača po ukusu
Priprema
1.
priprema smokvenjaka
suhe smokve sitno sameljite u blenderu ,dodajte bademe(koje možete ako volite prethodno blanširati-oguliti i popržiti).
2.
prelijte sa sokom od limuna ili naranče,sve sastojke dobro izmiksajte,pa izmiješajte ručno.
3.
oblikujte po želji može to biti tanka pogača ili oblik roladica,zamotajte u alfoliju i sušite u zagrijanoj pećnici na 80 stupnjeva cca-45 minuta.
4.
dobro zamotajte ,držite na hladnom mjestu do upotrebe.
Posluživanje
po ukusu možete u smjesu dodati 1 malu grančicu komorača,mljeveni cimet,rogačicu rakiju ili domaći liker od suhih smokvi.

Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar