t

loading...

09. 06. 2018.

PILETINA A LA KIJEV: Zanimljivo jelo bez mnogo napora i umijeća









Evo načina na koji obična svakidašnja piletina, uvivši u nju samo malo maslaca sa začinima, čak i bez mnogo napora i umijeća, postane zanimljivo, ukusno i novo, k tome međunarodno prihvaćeno jelo.



Sastojci (za 4 osobe):

2 kom pilećih prsa
limunov sok
sol
ulje za prženje
Za aromatičan maslac:

100 g maslaca
2 žlice nasjeckanog peršina i vlasca
crni papar mljeveni
1 žlica Vegete
Za paniranje:

3 žlice glatkog brašna
2 jaja
150 g krušnih mrvica
Priprema:

Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte nasjeckani peršin i vlasac, začinite paprom i Vegetom. Dobro izmiješajte i tako pripremljeni maslac oblikujte u tanki valjak. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak da očvrsne.
Filetirana pileća prsa (4 odreska) lagano potucite, malo posolite i nakapajte limunovim sokom.
Rashlađeni maslac razrežite na četiri komada. Na svaki odrezak stavite po jedan i savijte odreske u obliku rolada.
Uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i mrvice te stavite pržiti u vruće ulje desetak minuta.
Pohanoj piletini kao prilog poslužite rizi-bizi ili prženi krumpir.
Savjeti:
Kako vam se meso ne bi nakon zamotavanja otvaralo, dobro ga prethodno stanjite batom za meso.
Maslac pripremljen na ovaj način možete upotrijebiti kao dodatak uz razne pečene odreske.

Izvor.  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar