t

loading...

07. 06. 2018.

Kikiriki perece sendviči
Slatko i slano, hrskavo i kremasto – Ovim riječima se može opisati ova jednostavna, ali jako neobična poslastica. Znamo da kikiriki, kakao i šećer idu zajedno, i to jako dobro, Snickers čokoladica je dokaz za to, tako da se ne trebate brinuti za konačni ukus čokoladnih kirikiriki-perece sendviča. Evo šta trebate i kako da ih napravite.
SASTOJCI
200 g kikiriki putera
30 g maslaca
50-70 g šećera u prahu
90 g smeđeg šećera
Slane perece
100 g čokolade za kuhanje / bogate kakaom / po želji
PRIPREMA
Pomiješajte kikiriki puter i maslac, a zatim dodajte smeđi i šećer u prahu i sve dobro izmješajte. Od smjese koju ste dobili napravite male kuglice, veličine ljuske oraha. Kada ih napravite, usendvičite ih između pereca (pogledajte sliku), a onda ih stavite u zamrzivač na pola sata.
Sljedeća na redu je čokolada. U mikrovalnoj ili na pari istopite čokoladu, u posudi takvoj da dobijete potrebnu dubinu kako biste mogli potopiti pola kolačića u čokoladu, dakle užu. Izvadite ledeno hladne sendviče i umočite ih do pola u čokoladu. Zbog hladnoće čokolada će se brzo stvrdnuti. Kada umočite svaki, vratite ih, ali ovaj put u frižider. Nakon 15tak minuta ih možete izvaditi i pustiti da odstoje na sobnoj temperaturi neko vrijeme prije serviranja. Uživajte!

Izvor:  jednostavni-recepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar