t

loading...

10. 06. 2018.

IZBACITE SVE OTROVE IZ ORGANIZMA: Za 30 minuta svi TOKSINI će izaći iz vašeg tijela kroz stopala!


Uncategorized  0
IZBACITE SVE OTROVE IZ ORGANIZMA: Za 30 minuta svi TOKSINI će izaći iz vašeg tijela kroz stopala!
Written by:
admin
Posted on:
June 9, 2018


Toliko je toksina i otrovnih tvari koje lutaju u svijetu u kojem živimo. Postoje hemijski toiksini u hrani, zraku, pa i omiljenim proizvodima koje koristimo, a koji dovode do zdravstvenog propadanja našeg organizma.

Detoksikacijom našeg tijela možemo spriječiti niz oboljenja organizma.

U nastavku pogledajte 11 načina koji će vam pomoći da očistite svoje tijelo od toksina i bude ponovo zdravi.

11. PIJTE CRVENO VINO

Možda će zvučati čudno da je alkoholno piće dobro za čišćenje tijela. Ipak, brojne studije su pokazale kako samo jedna čaša crnog vina dnevno može povećati razinu dobrog holesterola i čak se boriti protiv infekcija mokračnih puteva.

10. KORISTITE AKTIVNI UGLJEN



Aktivni ugljen može ukloniti većinu toksina, teških metala i otrova iz vašeg tijela. Preporučljivo je uzeti pilulu prije jela ili konzumacije alkohola.

9. PIJTE DOVOLJNO VODE

Voda je prirodno rješenje da izbacite loše tvari iz organizma, što je više pijete, brže će toksini napustiti vaše tijelo kroz urinarni trakt.

Postoji jako zdravo piće na bazi vode, a koje vam može očistiti organizam – jednostavno dodajte 2 kašike organskog jabukovog sirćeta u jedan galon vode i protresite ga. Pijte svako jutro.

8. IZBJEGAVAJTE RAFINIRANE ŠEĆERE

Rafinirani šećeri i umjetni zaslađivači uzrokuju da tijelo blokira prirodni metabolizam i stvara previše glukoze u krvi. Zamjena organskim smeđim šećerom, javorovim sirupom i drugim zdravim zaslađivačima se preporučuje.

Primjetit ćete da se vaše tijelo treba riješiti šećera kada vaša žudnja za slatkišima počinje rasti.

7. JEDITE ORGANSKO

Organsko povrće, voće i meso ne sadrže toksine poput pesticida ili antibiotika. Ako jedete organsku hranu, ona će poboljšati vaš organizam i pomoći vašem probavnom sistemu da ukloni nepotrebne toksične elemente iz vašeg tijela.

Prerađena hrana nikada neće dati toliko hranjivih tvari kao organska.

Uzgajajte vlastito povrće ili kupujte od lokalnih poljoprivrednika.

6. OČISTITE ZRAK OD TOKSINA

Toksini i otrovne stvari mogu ući u kuću kroz otvorene prozore. Dakle, pročišćavanjem zraka spriječit ćete unošenje loših stvari u kuću.

Jednostavno čišćenje namještaja i poda može pomoći.

5. UMJESTO JUTARNJE KAFE, PIJTE ZELENI ČAJ

Kafa sadrži diterpenoidnu molekulu koja može povećati razinu holesterola. Izbjegavajte nakupljanje lošeg holesterola i prebacite se na zeleni čaj ili bilo koje biljne čajeve.

4. POKUŠAJTE POSTITI S VREMENA NA VRIJEME



Jedemo i jedemo, a onda još jedemo. I većina toga što unosimo u organizam sastoji se od rafiniranih šećera. Ako postite jedan ili dva dana, to vam može pomoći da očistite tijelo od štetnih tvari, ali i da ga pripremite za zdraviju prehranu.

3. IDITE U SAUNU ILI VJEŽBAJTE

Znojenje je prirodan način čišćenja tijela od toksina. Što se više znojite, organizam vam postaje čišći. Idite u saunu i znojite se. Međutim, prije toga se posavjetujte sa ljekarom, jer izloženost sauni na visokoj temperaturi nije preporučljiva za neke osobe sa zdravstvenim problemima.

Drugi način znojenja je vježbanje. Izaberite ono šta vam najviše odgovara i krenite. Nemojte zaboraviti da se nakon toga istuširate kako biste očistili kožu od znoja.

2. PROBIOTIČKA HRANA

Dobro funkcionisanje vašeg probavnog sistema je ključno za zdrav organizam. Hrana bogata probiotikom je kefir ili obični jogurt. Pobrinite se da ih konzumirate barem jednom dnevno, a vaš probavni sistem će vam biti zahvalan.

1. NAUČITE KAKO NAPRAVITI SMOOTHIJE ZA DETOKSIKACIJU

Napravite smoothie sa voćem i povrćem ili probiotičkim namirnicama, kao što so kefir ili jogurt. Možete se igrati sa sastojcima, ali pobrinite se samo da ostanu sirovi (operite ih prije konzumacije).

DETOKSIKACIJA KROZ STOPALA
















Iako se na internetu nude brojni savjeti za detoksifikaciju, danas vam predstavljamo jedan način koji je dosta jeftin i provjeren.

Vjerovatno ste negdje pročitali kako ulošci za detoksifikaciju mogu izvući opasne toksine iz tijela. Lijepe se na stopala prije spavanja, a ujutro kada ih skinete na njima možete primjetiti toksine koji su izašli iz vašeg tijela.

Srećom, ove uloške možete i sami napraviti.

Sastojci

luk
bijeli luk
voda
samoljepljiva gaza
čarape po potrebi

Isjeckajte luk i stavite u vodu koja se zavrila, te ostavite da se kuha još 10 minuta. Ostavite da se smjesa ohladi 20 minuta. Uspite smjesu u gazu dovoljno da se navlaži, ako ima previše tečnosti, iscijedite je. Postavite na stopala tako da se ne odlijepi.

hqdefault-1

Uglavnom se preporučuje da zalijepite uloške pred spavanje i da ih sklonite ujutro. Vjeruje se da se ovim načinom spriječava zamor, bolovi u zglobovima i glavobolje. Također možete napraviti i kupku u koju ćete dodati soli.

izvor: 24hzanimljivosti.com

Nema komentara:

Objavi komentar