t

loading...

27. 06. 2018.

HURMAŠICE – Mekane, ukusne….ma tope se u ustima!


















Sastojci
125 gr istopljenog putra
1 jaje
70 gr secera
2 s. kasike kajmaka/ kiselo vrhnje/pavlaka
300 gr brasna



1 k.kascica praska za pecivo
malo rendane korice limuna, ali nije obavezno
ZA AGDU
4 dcl vode
400 gr secera
par kriski limuna, nije obavezno

Priprema
1.
Umutiti jaje sa secerom, dodati istopljeni putar , zatim kajmak i sve dobro umutiti. Sad dodati brasno pomjesano s pzp, malo mutiti mikserom, pa onda rukom, napraviti kuglu.
2.
Kidati male hrpice, praviti mali valjcic, pritisnuti na rendu i redati u tepsiju s malim razmakom.
Peci na 200*C oko 30 min ili dok ne dobiju lijepu boju



3.
Dok se hurmice peku, skuhati agdu.
Vruce hurmice, preliti vrucom agdom, ostaviti da se ohlade i uzivati.
Izvor: receptikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar