t

loading...

09. 06. 2018.

DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA: Od prirodnih sastojaka, gotov za 10 minuta





















Prirodan i zdrav sladoled, priprema se lako i brzo. Umjesto višanja možete upotrijebiti i neko drugo bibičasto voće, koje vam se nađe pri ruci.



Sastojci:

500 g očišćenih višanja
500 ml vrhnja za šlag
350 ml kondenziranog mlijeka (nezaslađenog)
100 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
75 g crne čokolade
Priprema:

Višnje operite, očistite od koštica i usitnite u blenderu ili štapnim mikserom u nekoj prikladnoj posudi.
Nakon toga višnje protisnite kroz sito pritišćući stražnjom stranom žlice, kako biste se riješili kožica.
Kondenzirano mlijeko pomiješajte sa šećerom i vanilijom pa dodajte pire od višanja. (Ako koristite zaslađeno kondenzirano mlijeko, onda izostavite šećer!)
Vrhnje istucite u čvrsti šlag, zatim ga dodajte mješavini s višnjama i polagano promiješajte pomoću špatule, pazeći da se šlag ne razbije previše.
Na kraju lagano umiješajte sitno sjeckanu čokoladu.
Prespite u posudu iz koje ćete sladoled servirati i stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati.
Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije posluživanja.


Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar