t

loading...

09. 06. 2018.

COBBLER (KOBLER) OD ŠUMSKOG VOĆA: Poslužite ga toplog s kuglom sladoleda od vanilije








Ovaj fini voćni drobljenac poslužite topao s kuglom sladoleda od vanilije.



Sastojci:

Voćna podloga:

500 g šumskog voća
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 žlica gustina
1 žličica limunovog soka
1 žličica limunove korice
Prhko tijesto:

180 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
50 g maslaca
120 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
Završni dio:

2 žlice slatkog vrhnja
2 žlice smeđeg šećera
Priprema:

Šumsko voće pomiješajte s ostalim sastojcma i istresite u manji kalup za pečenje (20×25 cm). Ako imate zamrznuto šumsko voće, prije upotrebe svakako ga odledite i ocijedite.
Za pripremu tijesta brašno pomiješajte s praškom za pecivom, dodajte maslac pa rukama sve razmrvite.
Dodajte ostale sastojke umijesite lijepo, glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje i prekrijte njime nadjev od šumskog voća.
Premažite tijesto slatkim vrhnjem i posipajte smeđim šećerom.
Cobbler pecite 20 minuta na temperaturi od 180°C, dok ne poprimi lijepu zlatno žutu boju.
Topli cobbler poslužite sa sladoledom od vanilije i uživajte!

Izvor:  brzirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar