t
loading...
09. 06. 2018.
Cheesecake s čokoladnim lopticama
Pripremite svjetski poznatu slasticu još poznatijeg imena, uz (Podravkinu) Dolcela gotovu mješavinu za cheesecake. Na taj način fantastična torta sa sirom bit će gotova za tren.
Sastojci:
1 Cheesecake Dolcela
1 žlica kakaa u prahu
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
350 ml mlijeka
300 g svježeg sira (mascarpone)
150 g čokolade
Priprema:
Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (O 24 cm).
Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u hladnjak na 20 minuta.
Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom mješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Izvor: brzirecepti.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar