t

loading...

07. 04. 2018.

Portugalski kukuruzni hleb
















Ovaj recept sam dobila od kolegice. U njemu će uživati svi ljubitelji kukuruznog hleba.

 



Sastojci

2 šolje brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja vode
½ šolje mlijeka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica soli
1 kesica kvasca
Način pripreme

Kukuruzno brašno pomiješajte sa mlakim mlijekom i vodom pa ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna pa umijesite glatko tijesto.
Ostavite da stoji sat vremena pa premijesite.
Oblikujte hljeb i stavite u tepsiju pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugrije.
Stavite hljeb u rernu zagrijanu na 230 stepeni, pecite 5 minuta pa smanjite temperaturu na 200.
Pecite još 25 minuta pa prekrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Izvor: .kutaknet.com

1 komentar:

  1. Prekrasen leb,brzo se sprema, ne treba mnogu vreme da pominete vo kujnata, povtorno ke pravam a vkusen mmmm mora da se proba

    OdgovoriIzbriši