t

loading...

18. 04. 2018.

IŠLERI















Ovom svom receptu sam vjerna godinama i nikad se nisam pokajala.



Sastojci

Tijesto:

10 dkg margarina
4 dkg maslaca
20 dkg oštrog brašna
3 žlice kakaoa
7 dkg mljevenog šećera
1 žumanjak
Krema

2 jaja
1 žumanjak
2 ravne žlice škrobnog brašna
15 dkg mljevenog šećera
1 vanilin šećer
5 dkg margarina
5 dkg maslaca
Glazura

10 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica masti ili maslaca
Priprema

Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
Pecite na 180 C 15 minuta
Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati
Posluživanje

Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera.

Izvor:  .malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar