t

loading...

07. 04. 2018.

HLEB SA JABUKAMA: Pravi se za 15 minuta, a pamti večno
















Možete ga nazvati i pitom i kolačem i hlebom, ali ukus je svejedno veličanstven.

Najbolje bi bilo da ga napravite za doručak, a ovaj savršeni desert će vas ispuniti čistim zadovoljstvom.

 



Od sastojaka vam je potrebno:

– 1/3 šolje smeđeg šećera
– 2/3 šolje belog šećera
– 2 kašičice cimeta
– dve oljuštene i iseckane Greni Smit jabuke
– pola šolje putera
– dva jaja
– 1,5 kašičica vanilinog ekstrakta
– 1,5 šolja brašna
– 1,5 kašičica sode bikarbone
– pola šolje mleka
– pola šolje šećera u prahu

Da biste napravili smesu potrebno vam je oko 15 minuta, a potom je potrebno peći u zagrejanoj rerni sat vremena na temperaturi od 175 stepeni.

Izvor:  kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar