t

loading...

02. 04. 2018.

DOMAĆA MEDENA SRCA


















Mmm… Cijela kuća mi miriše na medenjake. Mjera je na čaše zbog lakše pripreme.
Sastojci

(mjera je čaša od 2 dl)

1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica dodataka za medenjake (cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i pimenta)
Za premaz

5 žlica pekmeza od marelice
10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru

15 dkg tamne čokolade
3 žlice ulja


Priprema

Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite
Dobar tek!

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar