t

loading...

24. 03. 2018.

Vaše zdravlje zavisi od toga: Koju od ovih banana bi vi pojeli?


Antioksidansi koje sadržimo u telu su u stanju zaštititi naše telo od raznih bolesti.

Kada jedemo banane, jedan od glavnih razloga zašto to radimo je jer se nadamo postići niz različitih zdravstvenih prednosti.

Neki od nas jedu banane jer volimo i uživamo u ukusu.

Drugi pokušavaju zadržati visoke razine kalcijuma. Ovaj zdravi plod takođe vam omogućava da dobijete odgovarajuće količine vitamina, uz ostale hranjive stvari koje naše telo treba. Jeste li svesni različitih boja i prednosti koje mogu pružiti vašem telu? *Foto: Reuters

Svaka boja banane dolazi s vlastitim jedinstvenim prednostima. Kada se borimo da čuvamo šećer u krvi, najzelenije su ključni deo naše svakodnevne ishrane.

Šta je s čvrstim i žutim bananama? One su obično vrlo zdrave da ih konzumirate. Imaju slatki ukus. Telo ih je u stanju lako probaviti. Antioksidansi sadržani u telu su u stanju zaštititi naše telo od raznih bolesti kada je banana potpuno žuta.

 Žuta banana je takođe bogata antioksidansima i izvrstan izbor za pacijente koji se bore protiv teških tumora.

Smeđe mrlje su pozitivni pokazatelji. To znači da će banana pomoći razbiti različite stanice u telu, posebno abnormalne stanice koje mogu dovesti do bolesti raka.Banane koje su mekane i smeđe mogu izgledati kao da nemaju mnogo za ponuditi. Banane s ovom bojom imaju tendenciju da budu daleko slađe od njihovih lakših kolega. Iako, oni takođe dolaze sa svojim posebnim prednostima.

Oni sadrže triptofan, koji je dobar u smanjenju stresa i anksioznosti. I oni su takođe bogati raznim hranjivim stvarima koje pomažu zdravlje mišića i kostiju.

Izvor:  .kutaknet.com

Nema komentara:

Objavi komentar