t

loading...

19. 03. 2018.

ROLAT OD TIKVICA I SIRA















Za ručkom se tražio zalogaj više… Ne mogu vam opisati koliko su gosti bili zadovoljni ovim jelom.
Sastojci

tikvice (kod mene 2 srednje)
brašno
jaje
papar, sol
šunka (4 velike fete fine šunke)
sir gauda kod mene puno jer tako volima
mozzarella (1 kugla )
ulje za friganje
mlijeko


Priprema

Od brašna , jaja i mlijeka napravite paštelu, malo gušće nego za palačinke, posolite , popaprite.
Tikvice tanko narežite po dužini, ne solite ih i ne cjedite vodu, nego ih feticu po feticu umačite u pripremljenu paštelu i pofrigajte u zagrijanom ulju s obje strane.
Kad su gotove slažite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja.
Posložite ih po dužini  na foliju ,ja sam složila po duzini dva reda a po širini 5 fetica) posložite šunku , gaudu mozzarelu, pažljivo zarolajte , dobro omotajte folijom , rubove folije dobro zatvorite, ubacite u pećnicu 20-ak min na 180°C.
Nakon toga izvadite iz pećnice i pustite da se malo prohladi , otvorite foliju, izrežite i uživajte…
Pokazat ću vam put do originalnog recepta, cura tikvice stavlja u brašno pa u jaje(a ne paštelu ka ja ) i kad rolat zamota u foliju ne stavlja u pećnicu, pa ako se odlučite vi napravite kako vas volja, al ja volim kad se to sve lipo otopi i poveže.

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar