t
loading...
24. 03. 2018.
PRIRODNI ANTIBIOTIK: Lek od 2 sastojka koji pomaže već 5.000 godina! (RECEPT)
Najmoćniji lek protiv raznih bolesti sa Tibeta.
Jedna od najzdravijih namirnica na svetu svakako je beli luk. Moć ove biljke u narodnoj medicini se koristi već više od 5000 godina. Jedan od najstarijih recepata na svetu jest onaj s Tibeta, gde je tinktura od belog luka bila najmoćniji lek protiv raznih bolesti.
Za šta se koristi tinktura od belog luka?
- Za snižavanje holesterola
- Za jačanje imuniteta i ubrzavanje metabolizma
- Za regulisanje krvnog pritiska
- Protiv astme i plućnih bolesti
- Za lečenje hronične upale sinusa
- Protiv sezonskih alergija
- Protiv gastritisa
- Protiv raznih upala (prirodni antibiotik)
Kako da napravite tinkturu od belog luka
Sastojci:
- 350 g domaćeg belog luka
- 2 dl medicinskog alkohola
*Foto: Shutterstock
Postupak:
1. Beli luk očistite i isecite na komadiće.
2. Teglu sa poklopcem dobro operite i prokuvajte.
3. Kada se osuši, u nju stavite beli luk, potom alkohol.
5. Zatvorite teglu i odložite u frižider.
6. Svaki dan je barem jednom promućkajte, ali ostavite je zatvorenu 10 dana.
6. Nakon toga, procedite mešavinu i prelijte je nazad u teglu pa stavite u frižider.
Kako piti tinkturu od belog luka?
Tinktura se u obliku kapi stavlja u vodu i pije oko 15 minuta pre doručka, ručka i večere.
1. dan: 1 kap pre doručka, 2 kapi pre ručka i 3 kapi pre večere.
2. dan: 4 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 6 kapi pre večere.
3. dan: 7 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 9 kapi pre večere.
4. dan: 10 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 12 kapi pre večere.
5. dan: 13 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 15 kapi pre večere.
6. dan: 15 kapi pre doručka, 14 kapi pre ručka i 13 kapi pre večere.
7. dan: 12 kapi pre doručka, 11 kapi pre ručka i 10 kapi pre večere.
8. dan: 9 kapi pre doručka, 8 kapi pre ručka i 7 kapi pre večere.
9. dan: 6 kapi pre doručka, 5 kapi pre ručka i 4 kapi pre večere.
10. dan: 3 kapi pre doručka, 2 kapi pre ručka i 1 kap pre večere.
Izvor: .kutaknet.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar