t

loading...

24. 03. 2018.

PALENTA SA SOSOM OD ŠAMPINJONA











Vrlo jednostavno i brzo, a veoma ukusno i dobro za probavu.
Sastojci

300 gr šampinjona (ili nekih drugih gljiva po želji)
2 kašike maslinovog ulja
3/4 šolje palente
1/2 kašičice sitno isjeckanog svežeg origana
3 čena bijelog luka sitno iseckana
1/3 šolje bujona od povrća
2 kašičice soka od limuna
po 1/8 kašičice bibera i soli
2 šolje mlijeka
1,5 šolja bujona od povrća
1 šolja narendanog polutvrdog sira
1/4 kašičice soli


Način pripreme

Sos: Šampinjone propržiti par minuta na ulju na jakoj vatri.
Dodati im bijeli luk i začinsko ulje, pržiti još jednu minutu.
Šampinjonima dodajte sok od limuna, biber, so i 1/3 šolje bujona.
Palenta: Stavite mlijeko i 1,5 šolje bujona da provri. Kada provri dodajte palentu i kuhajte uz neprestano mešanje četiri minute.
U palentu dodajte sir i malo soli.
Kuhajte još nekih pet minuta.
Palentu prespite u tanjire i pospite sosom od šampinjona.

Izvor:  malikuhar.com

Nema komentara:

Objavi komentar