Ukusan ručak uz hrskavu salatu.
Sastojci
1 kg krompira
250 gr špinata
1 luk
2 čehne bijelog luka
100 gr parmezana
Bešamel sos
50 gr putera
40 gr brašna
500 ml mlijeka
Način pripreme
Luk sitno isjeckajte pa popržite na ulju dok ne omekša.
Špinat blanširajte kratko u kipućoj vodi pa ocijedite i krupno narežite pa pomiješajte sa lukom.
Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške.
Posolite, pobiberite pa poredajte red krompira u namašćenu tepsiju.
Pospite sa malo špinata i luka pa pospite parmezanom.
Ponavljajte proces dok ne potrošite sastojke.
Na puteru popržite brašno pa dodajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Posolite, pobiberite i prelijte preko krompira.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Izvor: malikuhar.com
Nema komentara:
Objavi komentar