t

loading...

04. 01. 2018.

OVA TORTA JE ZA MENE JEDNO PRAVO OTKRIĆE PA SA VAMA RADO DIJELIM RECEPT














Za kore: 15 belanaca 15 kašika mlevenih oraha 15 kašika šećera 5 kašika brašna Za fil: 15 žumanaca
250 g šećera 100 g čokolade 250 g margarina Za dekoraciju: 4 dl slatke pavlake




Priprema: Kore: 1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer mutecći dok se ne istopi. 2. U šam od belanaca dodati mlevene orahe i brašno pa polako promešati varjačom. 3. Pleh obložiti papirom za pečenje a zatim sipati u njega jednu trećinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore. Fil:
1. Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari mešajući dok se ne zgusnu. 2. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem da se natopi. 3. U ohla đen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom. Finalni postupak: 1. Svaku koru uzdužno preseći 3 puta kako bi se od jedne kore dobile 4 trake. Dakle od tri kore dobićete 12 traka. 2.




Prvu traku premazati pripremljenim filom i urolovati pa je staviti na sredinu tacne za tortu. Ostale trake premazivati filom i kružno ih postavljati oko prvog rolata dok se ne utroši materijal. 3. Oblikovanu tortu premazati preostalim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Recept Slađane Grozdanović iz Sombora IZVOR: posaljirecept.rs

Izvor:  receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar