t

loading...

26. 12. 2017.

Napitak za podmlađivanje: Recept koji se prenosi ćerkama i unukama


Sigurno ste primjetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a koje se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima. Njihova tajna je u ovom eliksiru!

napitak-zene-djeca

Postoje prirodne i efektivne metode podmlađivanja i zato ne treba koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje i rizičnije hirurške zahvate. Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju iznenađujuće rezultate: pravilna ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost, prirodna njega i duhovno zadovoljstvo.

Prenosimo vam recept za eliksir mladosti:

Sastojci:

- 100 ml lanenog ulja
- 2 srednja limuna
- 1 velika glavica bijelog luka
- 0,5 kg meda.

Priprema i upotreba:

Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu. Samljevenu smjesu pomješati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata prije jela.

Ova smjesa na sljedeći način podmlađuje organizam:

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).
Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove.
Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam.

Izvor:lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar