t

loading...

29. 12. 2017.

Doktor izveo eksperiment i smršao 20 kg: Ova ishrana mi je omogućila život bez bolesti!

 

Doktor-ishranaMnoge slavne osobe zaklinju se u alkalnu ishranu i tvrde da je upravo ona odgovorna za njihovo zdravlje i mladolik izgled.

doktor-ishrana

Ideja je da izuzetno kisela hrana izaziva bolesti i upalne procese i da je treba menjati baznom, odnosno alkalnom hranom.

“Kako biste bili zdravi, lepi, energični i izgubili višak kilograma, treba da znate da su uzroci bolesti i gojaznosti kiseline i upale”, tvrdi nutricionista i kiropraktičar dr Deril Gofre, koji je savetovao brojne holivudske zvezde o promeni načina života.

On tvrdi da je i sam uspeo da izgubi više od 20 kilograma i oslobodio se zavisnosti od šećera, upravo zahvaljujući takvom vidu ishrane. Sada se 80 odsto vremena hrani upravo tako i kaže da ima više energije nego kad je bio u dvadesetim godinama života, iako mu je sada 40.

“Trčim triatlon i ultramaraton. Ne sećam se kad sam poslednji put bio bolestan”, kaže on.

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog: morate, bar neko vreme, iz ishrane da izbacite mlečne prerađevine, alkohol, meso, kafu, šećer i gluten. Umesto toga, on predlaže da se jelovnik obogati zelenim lisnatim povrćem i drugim “baznim namirnicama”. Treba izbegavati i puno voća, jer je prema principima alkalne ishrane šećer – šećer, ma u kom obliku dolazio.

Jedna od zabluda jeste da se ovakvom ishranom menja pH vrednost krvi. To nije moguće, jer vaše telo strogo reguliše pH vrednost i ishrana ne može u velikoj meri da utiče na to. Sa druge strane, ako jedete previše kiselu hranu, tvrdi dr Gofre, telo će održavati isti nivo pH, na uštrb zdravlja kostiju i srca, jer će izvlačiti alkalne minerale iz sopstvenih resursa!

On preporučuje da se nakon jednonedeljnog pridržavanja unošenja isključivo alkalne hrane, zadržite na sličnom režimu i da barem 60-70 odsto vaše ishrane do kraja života čine upravo bazne namirnice.

“Ljudi misle da zdrav život podrazumeva eliminaciju svih namirnica koje volite. To nije tačno. Treba uživati ​​u procesu, da biste cenili zdravlje”, kaže doktor.

svjeze-povrce

Ako želite da alkalizujete svoju ishranu, doktor Gofre savetuje da jedete sledeće namirnice:

avokado, brokoli, karfiol, kupus, kiseli kupus, heljdu, šargarepu, celer, tikvice, đitake i maitake pečurke, lisičarke i šampinjone, morske alge kao što su nori, kombu, vakame, vlašac, smokve, laneno ulje, krastavac, beli luk, grejpfrut, soju i sojine proizvode, banane, grožđe, boraniju, mahunarke, med, kivi, limun, limetu, zelenu salatu, mango, proso, masline i maslinovo ulje, luk, pomorandže, papaju, peršun, kruške, zeleni grašak, ananas, kinou, rotkvice, spanać, jagode, paradajz, lubenicu, pirinač, bundevu, susam, tahini (susamov namaz).

Hrana s kojom treba biti oprezan

Kiselu reakciju u telu najčešće izazivaju belančevine i to najviše one životinjskog porekla, pa se smatra da za svakih suvišnih 10 grama belančevina koje unesemo, izgubimo 100 mg kalcijuma mokrenjem. Stoga ne preterujte sa unosom proteina.

Dodatni saveti doktora:

- Ne pijte više od dve šoljice kafe na dan, jer kafa izaziva kiselost u telu, a čak neke statistike govore da bi često pijenje kafe, više od tri na dan, moglo da poveća pojavu osteoporoze za čak 82 odsto.

- Rafinisane namirnice kao što su beli hleb, kolači i lisnata testa izazivaju kiselost u telu i izbacuju kalcijum iz kostiju, da bi poništio kiselu reakciju u telu.

- Ne preterujte sa tamnim čajevima.

- Smanjite na minimum unos masne hrane.

- Pušenje i pijenje kafe su dve ugalvnom povezane navike, koje zajednički stvaraju kiselost u telu.

Izvor  :lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar