t

loading...

22. 12. 2017.

DESERT ZA VRELE DANE GOTOV ZA 5 MINUTA














Malo ko od nas može da odoli lepo serviranom desertu u čaši, a da ne biste čekali sledeci put da odete u poslastičarnicu ili restoran da biste ga probali, danas vam predstavljamo recept za domaći čokoladni parfe.



Od sastojaka pripremite:
5 jaja,
200g šećera,
200g čokolade za kuvanje,
500ml mleka,
300 ml šlaga.



Šećer i jaja dobro umutite mikserom. Sipajte u šerpu i dodajte čokoladu i hladno mleko i kuvajte na laganoj vatri. Mešajte neprestano dok se masa ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se dobro ohladi.



U hladni krem dodajte umućeni šlag. Dobro promešajte. Gotov dezert servirajte po želji, u nekim zanimljivim posudama, dekorišući parfe dodatno šlagom ili čokoladom

Izvor:  torteikolacici.com

Nema komentara:

Objavi komentar