t

loading...

20. 11. 2017.

Najbolji kolač sa jagodama .. Sigurno !! :)) Vrijedi isprobati













Sastojci
Kora
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta



Fil
8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
300 grama mlevenog petit keksa
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 grama svežih jagoda
2-3 kesice šlaga



Priprema
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.



Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
Presek kolača.
Izvor: torteikolacici.com

Nema komentara:

Objavi komentar