t

loading...

28. 11. 2017.

Na osnovu krvne grupe saznajte koji je čaj idealan za vas!


Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da uticaj te tečnosti na vas, također, zavisi i od vaše krvne grupe? Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

caj-od-sipurka

Krvna grupa A

Ove ljude karakteriše emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili s kombinacijom zelenog čaja Ying Hao.

Također se savjetuju neven i majčina dušica koji odlično utiču na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B

Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj ili organski roibos, poznata afrička mahunarka.

Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB

Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, te imaju smanjen libido. Njima se savjetuje da se skoncentrišu na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i preporučuje se konzumacija žutih čajeva.

Mješavina zelenog čaja i mente se naročito preporučuje. Dobra kombinacija naročito je kopriva s mentom koja je jako dobra za ovu grupu.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju nultu krvnu grupu trebaju izbjegavati mlijeko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posljedica toga često bol u stomaku ili problem s vodom.

Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija je mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar