t

loading...

07. 11. 2017.

Miris cigareta možete eliminisati za tren – kuća vam se više nikada neće osjetiti na ustajalo!Miris cigareta zna da bude grozan kada se uvuče u odjeću, zavjese i namještaj. Koliko god da čistite teško ga je iskorijeniti. Donosimo vam nekoliko načina kako da a se riješite za tren. Potrebno je da ovo učinite svaki dan kako vam se miris cigareta ne bi zadržavao.

miris-cigareta1

Koji god dio da čistite odma uradite slijedeće:

Otvorite prozore širom, pročišćivač vazduha držite upaljenim par dana i bocu u kojoj je raspršćivač napunite esencijalnim uljem pa našprcajte tepihe, namještaj i ormare.

Pojedini dijelovi vašeg namještaja su pravi sakupljači neugodnog mirisa tako da za svaki od njih postoji način kako da čistite. Pospite po tepihu sodu bikarbonu. Neka odstoji 20 minuta pa je usisajte.

Dim od cigareta će stvara žućkastu nijansu na zidovima. Kako bi se riješili pokvasite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i pređite preko zidova. Onda pomiješajte jednak udio alkoholnog sirćeta i vode pa još jednom osvježite zidove.

Tapacirani namještaj je najgori sakupljač neugodnog mirisa. Sa njega je najteže otkloniti miris cigareta kada se zavuče. Prebrišite ga sa alkoholnim sirćetom razblaženim u vodi. Možete ga posuti i sodom bikarbonom pa nakon 24 sata usisati.

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar