t

loading...

09. 11. 2017.

Baka mi je pokazala kako da pomoću sode bikarbone za 7 dana imam stopala, njegovana kao u salonu! (RECEPT)Soda bikarbona se može koristiti u razne svrhe. Ono za šta se još primjenuje jeste za njegu stopala, a evo kako:

noge

Kupka od sode bikarone će dobro doći vašim stopalima. Očistit ćete ih, omekšati i mnogo bolje se osjećati.

Potrebno je samo da u lavor naspete mlaku vodu i u nju dodate 2 kašike sode bikarbone. Potopite stopala 10-15 minuta, a potom ih dobro osušite.

Na taj način će vaša stopala biti ljepša, njegovanija, a i eliminisat ćete neugodne mirise. Pored toga, u tu kupku možete dodati 2 kapi nekog eteričnog ulja.

Soda bikarbona se, kako smo već rekli koristi u razne svrhe. Njome možete očistiti i najtvrdokornije mrlje sa odjeće ili predmeta. Neće biti potrebe za štetnim hemikalijama.

Soda bikarbona je također odlična zamjena za štetne dezodoranse. Dezodoransi su vrlo štetni, sadrže teške metale i uzrok su raka dojke. Zato je bolje da ih ne koristite.

Radije uzmite malo sode bikarbone, razblažite sa vodom i nanesite ispod pazuha. Upit će neugodne mirise, a neće dovesti do štetnih posljedica po vaše zdravlje.

Možete koristiti i one dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih sastojaka.

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar