t

loading...

28. 10. 2017.

SPECIJALITET TURSKE KUHINJE… DANAS PRAVILA… EKSPERMENT KOJI JE USPEO









SASTOJCI:
    500 gr mljevene junetine
    1 jaje
    sredina parčeta hljeba ili prezla
    malo mlijeka
    1 mala glavica luka
    začini so,biber (ja sam koristila i vegetu)




  za pire
    4 krompira
    1 kašika mlijeka
    malo putera
    po ukusu soli
    1 jaje
    i još
    malo putera ili margarina za premazivanje pleha


PRIPREMA:
Zagrijati rernu na 180 C.
Sjediniti mljeveno meso,hljeb ili prezlu (potopljene u mlijeko), sitno sjeckan luk, jaje i začine, po ukusu.




Dobro izmješati, pa oblikovati ćufte. Ćufte redati u vatrostalni sud ili pleh, premazan sa malo putera ili margarina.
Peći oko 25 minuta.
Pečene ćufte malo prohladiti.
Krompir oljuštiti i isjeći, preliti vodom i skuhati.
 Kuhan krompir procijediti i ispasirati. Dodati mlijeko,malo putera, jaje i soli, po ukusu.
Sve sjediniti pa staviti u špric. Na svako ćufte staviti malo pire krompira.
Sjediniti paradajz pire sa malo vode, pa preliti ćufte.
Vratiti u pećnicu na još nekih 25 minuta.
Hasanpaşa köfte poslužiti uz Bazlame (Turski hljeb)!

IZVOR:  receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.bA

Nema komentara:

Objavi komentar