t

loading...

14. 10. 2017.

Receptura za terapiju vitaminom C: Za kompletno zdravlje! Lijek za rak, narkomaniju, alkoholičare…
U proljeće 1949. god. u Americi je harala dječija paraliza. Doktor Kleener je svojom vitamin C terapijom izliječio 60 pacijenata u roku od 5 dana, čak i one koji su već bili zahvaćeni grčevima. Naravno, terapija se nije proslavila, jer je bila neprofitabilna za farmaceutske kompanije.

vitamin C

Dr Frederick Klenner – vitamin C terapija:

1. Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama čistog vitamina C u obliku natrijum askorbata. Ukoliko se pojavi proliv, produžiti na svaka 4 sata. Proliv je znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vas i tijelo više ne resorbuje vitamin C već ga izbacuje. Proliv je bezbolan.
2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.
3. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati.

*Kod djece od 4 -12 god. doza je duplo manja.
*Djeca do 4 godine ne mogu uzimati veće količine vitamina C oralno.
Kod njih se vitamin C aplikuje intramuskularno. (injekcijama)
*Vitamin C ne smije biti Calcium Ascorbat jer može izazvati bubrežni kamenac, niti askorbinska kiselina jer je to lažni i bezvrijedni ‘vitamin C’.
*Vitamin C mora biti u obliku sodium ascorbata (natrijum askorbat).
* U tom slučaju u vodu sa kojom pijete vitamin, dodajte malo prirodnog soka od limuna ili pomorandže da bi ste pospješili apsorpciju vitamina C.

Spravljanje natrijum-askorbata

Natrijum-askorbat se ne prodaje u apotekama (suviše je djelotvoran), može se naručiti preko interneta, ali možete ga i sami napraviti miješanjem sode-bikarbone i soka od limuna u odnosu 2:1. Jedan litar iscjeđenog limuna (znači, bez miješanja sa vodom) sadrži oko 47 gr. askorbinske (limunske kiseline). Na tih 47 gr se dodaje 23 gr sode-bikarbone. To dobro promućkajte u zatvorenoj tegli (uzmite veću teglu jer je reakcija vrlo burna, pjeni kao pivo) i nakon mućkanja otvorite teglu i pustite da ispari H2CO3, koji je nusproizvod u reakciji. Ono što ostane popijte. Dobićete limunov sok koji nije kiseo (slankast ukus). U svakom slučaju, treba koristiti ovako dobijen vitamin C u većim količinama 50-100 gr dnevno. To je potpuno prirodna i neškodljiva supstanca.

Prema drugom uputstvu natrijum-askorbat se sastoji iz askorbinske kiseline i sode bikarbone u odnosu 89/11, tj. na 89 g. askorbinske kiseline (vitamina C koji se kupuje u apotekama) dodaje se 11 g. čiste sode bikarbone (koja se takođe kupuje u apotekama, ne u prodavnicama hrane). To se otopi u destilisanoj vodi.

Ovaj metod je posebno djelotvoran za liječenje od bolesti zavisnosti i narkomanije, opijata (morfin i kodein, alkaloidi sadržani u opijumu) i opioida (sve tvari dobivene sintezom koje se mogu vezati i aktivirati različite periferne i središnje opioidne receptore), kao i od psihijatrijskih lijekova.

Za potpuno i trajno “skidanje” sa heroina ili metadona, potrebno je narkomana tretirati 30-60 dana sa 200-400 gr dnevno Natrijum-askorbatom (so askorbinske kiseline).

Zdravom čovjeku Na-askorbat (so limunske kiseline) nije neophodan, već mu je potreban PRIRODNI vitamin C i to u što većim količinama 50-100 gr dnevno (najviše ga ima u šipku, zatim kiviju, pomorandžama, limunu itd.), kako ne bi organizam osjetio potrebu za vještačkim neurotransmiterima. Organizam će od prirodnog vitamina C napraviti sve što mu je potrebno, pa i Na-askorbat. Ljudsko tijelo je najbolja, savršena laboratorija. Nažalost, naš organizam ne može da sintetiše vitamin C, kao što to može većina životinja, jer nam nedostaju određeni enzimi iz jetre. Zašto je tako, dug je odgovor. U svakom slučaju moramo da ga uzimamo iz prirode. Opisana terapija je vrlo efikasna jer detoksikuje organizam narkomana i istovremeno iz prednjeg režnja izbacuje vještačke neurotransmitere, koji su se tu našli usljed konzumiranja opijata. Organizam to radi po principu davanja prednosti prirodnim neurotransmiterima kao što je so limunske kiseline, dok ove štetne izbacuje. Kada se čovjekov organizam očisti, prestaje i nagon ka uzimanju opioida i narkoman je izliječen.

Uz sve ovo dobri su i sljedeći savjeti:

* Provodite što više vremena napolju na svježem vazduhu, dišite duboko
i koristite svaki sunčev zrak.
* Pijte vodu iz bunara i izvora, ne sa česme.
Provjerite da li u flaširanoj vodi koju pijete ima fluorida koji je izuzetno toksičan.
* Posebno izbjegavajte svu fabrički obrađenu hranu (hrana u kutijama i kesama).
Sve upakovane sokove.
* Jedite što više svježeg i sušenog voća, povrća i sjemenki.
*Izbjegavajte životinjske produkte.
* Izbjegavajte gledanje televizije (vijesti, filmovi), zbog lučenja negativnih hormona koji zakiseljuju krv, i na taj način stvaraju podlogu za razvoj mikroba.
* Koristite svaku priliku da stanete bosi na zemlju petnaestak minuta, da se ispraznite od elektriciteta, nakupljenog od kompjutera, telefona, televizora…
* Spavajte izmedju 10 uveče i 2 ujutru, u potpuno mračnoj prostoriji,
da bi vaše tijelo lučilo melatonin, hormon koji je veoma važan u zaštiti organizma od bolesti.

Terapija za liječenje od raka u području digestivnog trakta, od usta do debelog crijeva, i za rak kože:

Treba pomiješati 1-2 supene kašike sode bikarbone sa 5-10 grama vitamina C (askorbinska kiselina) u 3-4 decilitra destilisane vode. Znači, isto kao u gore opisanom metodu spravljanja na-askorbata, s tom razlikom što ovdje možete koristiti i pilule vitamina C (limunske ili askorbinske kiseline) koje se mogu nabaviti u apotekama. Takođe i soda se mora nabaviti u apoteci. Ovu mješavinu treba piti dva puta dnevno. Za rak kože se nanosi na oboljelo mjesto. Rak se pretvara u krastu koja otpadne za 2 nedjelje. Ova dva sastojka zajedno prave sodijum-askorbat i CO2. Ćelije raka ne mogu da razlikuju vitamin C i glukozu jer su ovi skoro isti, pa se “prevare” i uzmu vitamin C umjesto glukoze (koja im je neophodna za opstanak, bez nje ne mogu, dok ih vitamin C uništava) Zato treba uzimati što manje šećera u toku liječenja. Kada se nađe unutar kancerozne ćelije vjeruje se da se vitamin C ponaša kao prooksidant i on stvara hidrogenperoksid (koji ima molekulu kiseonika više). Tako je hidrogenperoksid taj koji ubija kanceroznu ćeliju sa svojom dodatnom molekulom kiseonika.

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar