t

loading...

30. 10. 2017.

BARENE PARADAJZ PAPRIKE ZA ZIMU....NI U RESTORANIMA NEĆETE BOLJE PROBATI

















Potrebne namirnice:
3 kg paprike (kurtovka)
850 ml vode
280 ml sirćeta




150 ml maslinovog ulja
70 g soli
70 g šećera
biber, peršun i beli luk po želji

Način pripreme:
Paprike oprati, ukloniti peteljke i očistiti od semena, pa preseći na četvrtine ili polovine po dužoj strani.




Vodu, sirće, ulje, so i šećer sipati u šerpu dovoljne širine da fileti paprike mogu da se slobodno okreću. Kada tekućina provri dodati turu paprika, pa nakon minut-dva izvaditi ih (francuskom kašikom) i ostaviti paprike da se prohlade. Postupak ponoviti sa ostatkom paprika.
U čiste i tople tegle poređati paprike, po želji dodati biber, peršunov list i beli luk, pritisnuti plastičnim pritiskačima, naliti vrućim presolcem, zatvoriti (ivice tegli i zatvarači sa unutrašnje strane mogu se premazati alkoholom), umotati u staro ćebe i ostaviti preko noći tj. da se tegle potpuno ohlade.
Sutradan tegle odložiti na predviđeno mesto.
Napomena: Od ove količine dobije se šest tegli od 750 g.


Izvor:  receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

1 komentar:

  1. Dopada mi se sa mas.uljem,jer kad god sam ih stavljala,brzo su uzegle zgog loseg suncokretovog ulja.Zato sam ga izbacila.Ovako cu na jesen stavljati.

    OdgovoriIzbriši